Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Oφείλει να παραιτηθεί άμεσα η κα. Χ. Καλογήρου...

Η Χριστιάνα Καλογήρου και επίσημα Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Επιμένει να ασκεί τα καθήκοντά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, εγείροντας σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η κ. Χριστιάνα Καλογήρου εξακολουθεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Και διερωτόμαστε : Πως συμβιβάζεται ηθικά και πολιτικά η υποψηφιότητα της ως Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με την ιδιότητα της ως ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Είναι δυνατόν να συνεχίζει η κ. Καλογήρου να ασκεί έλεγχο νομιμότητας - και πολλές φορές όπως επανειλημμένα αποδείχθηκε και έλεγχο σκοπιμότητας - στις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης του Β. Αιγαίου και ταυτόχρονα να διεκδικεί, αντιπαραθετικά ενδεχομένως με κάποια από τα στελέχη των συλλογικών αυτών φορέων, την ψήφο των πολιτών του Β. Αιγαίου;

Οι πρόσφατες ακυρωτικές της πράξεις κατά των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου που έθιγαν επιχειρηματικά συμφέροντα στη Προκυμαία της Μυτιλήνης, αποδεικνύουν ενδεχομένως τους λόγους για τους oποίους η ίδια επέλεξε να παραμείνει στη θέση της.


Η συνέχιση της παραμονής της στην Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, πέρα από τα ζητήματα ηθικής τάξης που δημιουργεί, είναι και σοβαρό πολιτικό ατόπημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.