Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων...


που «εκπαιδεύονταν» από ΔΝΤ και Κομισιόν...

Κουικ: Ζητώ τα επώνυμα…
Από τον Νοέμβριο του 2010 οι zoornalistas έγραφαν για τα «ιδιαίτερα μαθήματα» και τα... σεμινάρια του ΔΝΤ (και της Civitas) προς έλληνες δημοσιογράφους - «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»...
Τώρα...
ήρθε και η επίσημη αποκάλυψη από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο χρέος.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και "εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά(!) τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι ανάλογα σεμινάρια διενεργεί και η Κομισιόν, ενώ
μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια ανέφερε ότι δημοσιογράφοι.. τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.
Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ. 
Ο Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.

Λυσσομανούν τα ΜΜΕ
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος όπως λέει η πρόεδρος της Βουλής το ομολογεί στο βιβλίο του. «Τα ΜΜΕ σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης, και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
zoornalistas.blogspot.gr

Κουικ: Ζητώ τα επώνυμα…

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, έκανε το εξής σχόλιο:
συνέχεια«Γνωρίζω ότι σκοπεύει να κάνει παρέμβαση η σχετική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που ασχολείται με το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.
Παρόλα αυτά, ως μέλος αυτής της συγκεκριμένης ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να ξεχνώ τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, έχω την υποχρέωση να ζητήσω προσωπικά από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Επίσης ζητώ να μάθω, αφού η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ:

Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»,
Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,
Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν,
Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι,
Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας
Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.
Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι αυτές οι αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή των Ελλήνων είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν από το ΔΝΤ σε έναν λαό, που αισθανόταν και αισθάνεται την πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα.
Τέλος, αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν»... 
typologies.gr

2 σχόλια:

  1. Οι αργυρώνητοι κολοτούμπες "συγγράφουν" βιβλία φίξιον και τα υποστηρίζουν με ένα σωρό ψέμματα. Κοίτα τον εκλεκτό των Συριζανέλων τι έλεγε οριν δει "το φως το αληθινό": http://www.tokinima.gr/roumeliotis_dec_2010_20150616/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε καί EΔΩ : http://neamykonos.blogspot.gr/2015/06/video-flash-8-12-2010_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.